torsdag 26. september 2013

WiMP Music AS er en av finalistene til BI-PRISEN 2013

Det har vært bra oppslutning om BI-Prisen iår, melder Den norske Dataforeningen. Mange gode søknader viser at BI-prisen har befestet seg.

Finalistene er ulike kandidater med forskjellige løsninger, alt fra lette og fremtidsrettede til heftige og tunge løsninger med lange tradisjoner, melder juryen.

Finalistene er, i alfabetisk rekkefølge:

  • CargoNet
  • Diakonhjemmet
  • Helsedirektoratet
  • Sparebank1
  • WiMP

torsdag 19. september 2013

Hvorfor er identitetsforvaltning og tilgangsstyring så vanskelig?


Identitetsforvaltning (IdM) ses som regel i forbindelse med tilgangskontroll (AM), og disse to begrepene er det som utgjør IAM, som står for “Identity and Access Management”.

Historien viser at IAM-prosjekter ofte feiler, faktisk feiler de oftere enn andre IT-prosjekt, og det er som regel IdM-delen av prosjektet som går galt. Hvorfor er det slik? La oss se på et typisk IAM-prosjektforløp.



tirsdag 10. september 2013

En plass i verdikjeden

Åpne og innovative IT-løsninger er noe som har kommet for å bli, og spennende "skapermiljøer" produserer oppfinnelser og nye tanker som aldri før. Conduct har vært med på å jobbe med slike miljøer innenfor IT helt fra begynnelsen, og har vært med på opp- og nedturer, og bygget viktige erfaringer underveis.

Det finnes også mange andre selskaper som har brukt oppfinnelsene som springer ut av slike miljøer som verktøy i sine leveranser - bare se på de mange programvareprosjekter som pågår rundt oss i dag så vil en trolig finne open source i hvert eneste ett, i varierende grad.

Men utviklingen går veldig sakte fremover, sammenliknet med andre høyteknologiske bransjer. I prosjektene blir det stadig mer utfordrende å vise til hvilke konkrete gevinster de åpne verktøyene faktisk bringer med seg, ut over valgfrihet for de enkelte utviklings- og arkitektressursene. Det virker som om de nye verktøyene bare brukes som erstatning for de forrige, at de marginale fordelene uansett kommer i skyggen av at arbeidet foregår på omtrent samme måte som før.

mandag 2. september 2013

Tilbake til løsninger

Hvis vårt firma hadde helt frie tøyler, full tillit hos vår kunde, og skulle oppfylle kundens businesscase på den desidert beste måten, hva ville vi tilbudt kunden da?


I IT-bransjen har vi vært vitne til ganske mange endringer de siste tiårene, uten tvil. I bransjens spede begynnelse merkantilt sett, var den eneste måten å anskaffe IT-løsninger på å kjøpe en sammensatt plattform med maskin- og programvare fra en av de svært få leverandørene som fantes. Man kan si at det var en total form for lock-in, med hud og hår. Men gitt at det ikke fantes så mange alternativer på den tiden så var dette en helt kurant modell. Det var et "produkt" man kjøpte, med en gitt prismodell, og en tydelig ansvarsfordeling mellom kunde og leverandør.

Etterhvert ble det av flere grunner grunnlag til å kunne åpne opp modellene mer, noe som førte til en utvikling vi fortsatt ser i dag - nemlig svært mange maskinvareleverandører, og svært mange programvareleverandører. Selv innenfor de største IT-anskaffelser i dag er det vanlig å kunne ta ganske mange valg i forhold til det konkrete puslespillet med maskinvare- og programvarebrikker.